Cara Nak Biar Ikan Bilis Rangup Dalam Sambal
Tak ada satu cara yang benar benar sama samada bahan digunakan atau pun teknik penyediaannya. Bila ikan tu disusun dalam periuk Dan direbus sampai kering air ikan tu.
Sambal Ikan Bilis Rangup Tahan Lama Resepi Bonda
Rebus ikan bersama bahan-bahan diatas kalau ikut cara wani wani selang-seli letak ikan lepas tu garam lepas tu asam keping lepas tu hirisan lengkuas nak bagi rasa sekata.
. Goreng ayam dulu ye. Memang terdapat versi sambal tumis ikan bilis. Guna minyak.
Kalau rajin sangat nak tumbuk pon boleh. Balik-balik kan ikan supaya mudah masak. Masukkan ikan bilis yang dah digoreng terung garam dan sedikit serbuk perasa.
Letak ikan dalam pemanggang yang telah dilapik dengan aluminium foil. Saya nak kongsikan resipi sambal tumis ikan bilis. Guna periuk tanah nak rebus ikan ni lagi sedap dan lagi satu jangan.
Biar kan kuah kacang bertukar warna gelap nampak berminyak di permukaan dan pekat barulah sedap. Lumurkan ikan dengan sambal tadi. Cara - Cara 1.
9 Cara Korang Boleh Simpan Ikan Bilis Goreng Supaya Kekal Rangup
Dah Gaul Dengan Sambal Pun Tetap Rangup Petua Ikan Bilis Tak Liat Kekal Garing
Ini Petua Goreng Ikan Bilis Yang Betul Confirm Garing Rangup
9 Cara Korang Boleh Simpan Ikan Bilis Goreng Supaya Kekal Rangup
Cara Buat Sambal Ikan Bilis Rangup Yang Bikin Ketagih Satu Lauk Ni Dah Cukup Myresipi
7 Cara Nak Dapatkan Ikan Bilis Goreng Yang Lebih Rangup Tahan Lama Tak Liat
Comments
Post a Comment